March 15, 2009

kak wani mesti baca

Aku beransur stabil, cuma sedikit tidak sihat. Berhari-hari menahan sakit kepala. Entah apalah yang tersangkut dalam cerebrum sehingga sakitnya tidak mahu reda. Hampir aku tidak menghadiri jenazah management course pagi tadi. Tapi sakit ni tak boleh dimanjakan sangat kan?

Seinfiniti terima kasih buat kak wani yang banyak meniup keyakinan dalam diriku. Setiap kali berjumpa, aku rasa dekat sekali dengannya. Hilang separuh kegusaran. Setakat ini, dia yang paling mengerti sebab sebenar aku tidak dapat turun ke lapangan dakwah seperti dahulu. Sungguh aku rindukan sahabat seperjuangan, tapi aku belum mampu untuk bercerita hal yang dirasa cukup peribadi. Bukanlah aku menjauhkan diri atau lari, aku cuma mengubah dakwah pada skop yang lebih kecil. Semampuku. Kerana buat masa ini itulah yang termampu.

Kak wani pernah berkata, suatu hari nanti akan ada 'seseorang' yang dapat membantuku untuk lepas dari belenggu dan kembali berjuang dalam lapangan dakwah yang kurindukan. Mungkinkah? Aku hanya mampu berdoa. Berdoa dan terus berdoa.

Buat sahabat seperjuanganku, maafkan aku atas kelemahan diri. Kalian pasti tertanya-tanya kemana telah aku pergi? Apa yang telah terjadi padaku? Sudah bencikah pada dakwah? Oh persoalan2 ini biarlah kusimpan sendiri. Aku tidak mahu beralasan. Yang pasti, diriku terlalu lemah untuk melepasi tembok dan penghadang itu. Aku belum mampu mengatasinya. Hanya pada Rabbul Jalil aku harapkan kekuatan dan pertolongan. Di atas segalanya, aku yakin ada hikmah yang yang tersembunyi.

Buat kak wani, salam sayang dari adikmu~

3 comments:

annamlatun said...

kamek speechless on behalf of kak wani...=)

kak ayat said...

hehe.. dan kmk tumpang tersenyum (sambil tertanya-tanya) terhadap apa yg sedang berlaku?

SuTeRa said...

hehe
teruskan tersenyum
mesti ktk suspen~